20-годишна италианка, алергична към млечни продукти, почина след посещението си в

...
20-годишна италианка, алергична към млечни продукти, почина след посещението си в
Коментари Харесай

Момиче почина, след като изяде „веган тирамису

20-годишна италианка, алергична към млечни артикули, почина след визитата си в ресторант, където изяла „ веган “ тирамису.

Анна Белисарио се почувствала зле и по този начин схванала, че десертът най-вероятно съдържа маскарпоне, макар че на етикета било обозначено като артикул, който не съдържа мляко. 

Изплашена, италианката изтичала до тоалетната в опит да повърне, само че получила анафилактичен потрес. Приятелят ѝ, с който била, повикал кола за спешна помощ, само че когато медицинският екип дошъл, било прекомерно късно – Анна към този момент била в кома, а 10 дни по-късно умряла.

Случаят провокира бурни реакции в Милано, където прокуратурата стартира следствие против ресторанта, от който Белисарио употребява „ сякаш “ веган десерта.

" Количеството млечен протеин, открит във въпросния артикул, демонстрира, че в него е имало маскарпоне. Независимо от обстоятелството, че се е продавал като " веган ", сподели в изказване прокурорът Марчело Виола.

По думите на разследващите момичето е било доста внимателно в избора си на храна. Когато е поръчвала десерта, Анна е прецизирала, че е алергична към яйца и мляко, оповестява The Telegraph.

По-късно станало ясно, че с изключение на тирамису Анна Белисарио си поръчала и сандвич с „ веган “ майонеза, в която по-късно се оказало, че също има яйце.

Майка и наследник са притежателите на компанията, която е произвела тирамисуто. Двамата се проверяват за непредумишлено ликвидиране, а десертът е изтеглен от продажба.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР